De meest voorkomende valkuilen

Op het internet lees je voornamelijk rooskleurige verhalen over thuiswerken. Het geeft je meer vrijheid, geen files en minder controle van je baas. Maar is het daadwerkelijk wel zo rooskleurig als het beeld dat wordt geschetst? Wij gaan de andere kant van het thuiswerk belichten, met de meest voorkomende valkuilen.

Het is en blijft je werk

Soms lijken mensen het bijna te vergeten. Maar het is wel de bedoeling, dat er wel gewerkt blijft worden. Je hebt een heleboel meer vrijheid, maar daar moet je wel op de juiste volwassen manier mee omgaan. Afspraken op het werk (lees: deadlines), moet je na blijven komen desondanks je nu niet fysiek op kantoor aanwezig bent.

Veel werknemers spreken af met hun baas, dat ze het eerst voor enkele weken gaan proberen. Aangezien er ook wat veranderd voor de werkgever. Op die manier kan zowel de werknemer als werkgever, kijken of het iets is voor een langere periode.

Pauze is belangrijk

Als werknemer heb je een verantwoordelijkheidsgevoel voor je werk. Dit kan zorgen voor bepaalde druk tijdens het thuiswerken. Je werkgever, heeft het onder andere mogelijk gemaakt om vanuit huis te werken. Daardoor gebeurd het dat veel thuiswerkers, zichzelf een onwijs grote druk opleggen.

Ze nemen bijvoorbeeld geen pauze meer. Omdat ze willen zorgen dat het werk op tijd af is. Want het is ook niet de bedoeling, om nu extra veel over te werken.

Leg jezelf niet teveel druk op & neem op tijd pauze! Dat is een belangrijk advies.

Zorg voor een goede werkplek

We kunnen het niet vaak genoeg herhalen. Een goede werkplek is onwijs belangrijk. Waarom? Je hebt maar een lichaam. Door een verkeerde houding aan te nemen, kan je serieuze lichamelijke klachten oplopen. Dat is iets wat je absoluut niet wilt.

Daarom raden wij altijd een goede werkplek. We adviseren je om een kijkje te nemen op deze website voor goede informatie.